Voorbereiding en Spelregels

Wat moet je weten en wat trek je aan? Boerengolf® is een buitensport, dus houdt daar rekening mee met je kledingkeuze. Op het platteland waait het altijd meer en is het altijd iets koeler dan tussen de bebouwing. Let dus goed op het weer en neem een extra trui of vest mee.

De golfbaan is uitgezet in een weiland waar ook gewoon koeien en andere dieren lopen, bovendien kan het na een natte periode nog wel eens drassig zijn. Het advies is dus om niet op hoge hakken te komen, maar op schoenen die tegen een stootje kunnen en die vies mogen worden. Dat laatste geldt ook voor je kleding.

Huisregels:

  • Op de golfbaan wordt niet gerookt. Op het terras bij de winkel kunt u roken. Kiest u voor de lange route dan zit er iets over de helft een picknickplek. Daar kunt u roken.
  • Ruim je rommel op! Het weiland wordt ook een paar keer per jaar gemaaid en dat is voer voor onze dieren in de winter. Zij vinden het niet zo fijn om op een stuk plastic, een colablikje of andere rommel te kauwen.
  • Om het weiland zit schrikdraad. Het is niet fijn om dit aan te raken! Let vooral op met kinderen.
  • De golfbaan loopt door een aantal kleinere weides. Er zijn doorgangen gemaakt in het schrikdraad die u zelf open en dicht kunt doen. Let op dat u ze weer goed dicht doet, anders loper er straks koeien op een plek waar ze niet horen.
  • Dieren hebben ook gevoel en houden van rust. Blijf uit de buurt van de dieren en blijf rustig. Niet achter de dieren aan rennen, of opjagen!

Spelregels:

Boerengolf® is een balspel, waarbij een leren bal met een Boerengolf® club bij de afslag wordt weggeslagen in de richting van een gemarkeerd put of hole. De hole is een buis ø 20 cm in de grond. Doel van Boerengolf® is om de bal in zo min mogelijk aantal slagen in een hole te doen belanden. Onze Boerengolf® baan heeft 10 of 18 holes.

Bij Boerengolf® spelen twee teams tegen elkaar. Een team bestaat uit maximaal 5 personen. Elk team heeft een eigen bal en een Boerengolf® club (een golfstok met klomp). De groep die het verst van de hole verwijderd is, is aan slag. Binnen een team zijn spelers na elkaar aan de beurt. Het spel of een wedstrijd begint met een afslag. Team 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens team 2. De bal die dan het verst van de hole is verwijderd wordt geslagen.

De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de hole komt te liggen. Een hole is gemaakt als de bal in de buis is geslagen. Voor de afslag na een hole wordt de bal 4 meter in de richting van de volgende hole gelegd.

Aantal slagen worden bijgehouden op een wedstrijd formulier. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de teamleden ingevuld. Onder de nummers van de holes (1 t/m 10 of 18) wordt het aantal slagen per hole bijgehouden door te turven. Het team dat het minste aantal slagen heeft, is winnaar.

Annuleren

Het kan voorkomen dat u moet annuleren, daar is niets aan te doen. We hebben hier wel een aantal spelregels voor opgesteld:

  • Bij reservering van alleen het boerengolfspel kan tot 10 personen tot op de dag zelf worden geannuleerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Heeft u gereserveerd met meer dan 10 personen voor alleen het boerengolfspel (zonder vooraf gereserveerde consumpties) dan graag 3 dagen van tevoren afmelden. Eventueel kunnen we een andere datum plannen in overleg. Hier zijn geen kosten aan verbonden
  • Heeft u bij uw reservering consumpties gereserveerd, dan vragen wij u uiterlijk 3 dagen van tevoren te annuleren. Wij zijn dan wel genoodzaakt om de eetbare consumties zoals cake en taart in rekening te brengen.
  • Annuleert u meer dan een week van tevoren, dan brengen wij geen kosten in rekening.

 

Webdesign: Tijmels - Realisatie: Florido